11 Tempat Menarik Di Kundasang Yang Anda Mesti Pergi! » Daeng Lunge & Tours

11 Tempat Menarik Di Kundasang Yang Anda Mesti Pergi! » Daeng Lunge & Tours

11 Tempat Menarik Di Kundasang: Sesuai Untuk Semua Lapisan Umur

Ramai yang ingin bercuti ke Kundasang tapi tak tahu nak pergi mana je kat sana, akhirnya bila sampai Kundasang hanya duduk homestay tido..tak bestlah macamtu kan..jom baca ideas kami 11 Tempat Menarik Di Kundasang.
  1. Desa Dairy Farm
  2. Kundasang War Memorial
  3. Sosodikon Hill
  4. Bombon Kampung Marakau Fish Spa
  5. Spring Garden
  6. Ranau Rabbit Farm
  7. Kampung Mesilau
  8. Pekan Nabalu
  9. Poring Scorching Spring
  10. Sabah Tea
  11. Maragang Hill

1.Desa Dairy Farm

pemandangan gunung kinabalu dari desa cattle dairy farm,kundasang

Essentially the most renowned tourist online page online in Kundasang. Boleh tengok milking process,bagi lembu makan & makan frozen yoghurt gaze dia pun sangat-sangat cantik. Gunung Kinabalu may maybe perhaps well maybe furthermore be seen in the background.

Tiket Lawatan: RM5

2.Kundasang War Memorial

Kalau korang nak tahu,dekat pekan Kundasang ada War Memorial.Dibina bagi memperingati pengorbanan dan kesusahan penduduk termasuk askar British dan Australia yang telah terkorban semasa kawad maut.Dalam Kundasang conflict memorial ni ada Australian Garden, English Rose, Borneo Garden dan Contemplation Garden.

Tiket Lawatan: RM4

3.Sosodikon Hill

Kalau nak panjat bukit yang tak terlalu outrageous, boleh naik bukit sosodikon. Bukit dia dimension comel je tapi gaze dia ) memang lawa sangat kat atas tu. Kalau cuaca cerah, boleh tengok Gunung Kinabalu tu jelas.

Tiket Lawatan: RM5

Pakej Deepest Tour Kundasang

4.Bombon Kampung Marakau Fish Spa

Ikan dekat fish spa ni banyak dan besar-besar tapi jangan risau, rasa geli je bila dia datang dekat nak makan makanan yang kita bagi. Method jauh sikit je dari Pekan Kundasang. Kalau nak datang, pakai selipar tau, sebab kawasan ni berlecak, kalau pakai kasut kotor nanti.

Tiket Lawatan: RM3

5.Spring Garden

Tempat ni sangat hidden gem lagi-lagi untuk pencinta bunga..pelbagai jenis bunga tumbuh mekar di taman ni sebab iklim di Kundasang yang sejuk.korang patut letak dalam wishlist Spring Garden Kundasang ni tau!
Tiket Lawatan: RM10

6.Ranau Rabbit Farm

Tempat ni is largely top-of-the-line place to utilize time with household tau.Lagi lagi kalau korang ada kids that going along with you!! Comel gila you salvage to mark rabbits. And bayar makanan rabbit to feed them.Disini jugak korang boleh main Sky Biking disini kalau berani!

Tiket Lawatan: RM3

7.Kampung Mesilau

Kedudukan kampung ni terletak di kaki gunung Kinabalu,kalau korang protect sini ascertain akan dapat gaze gunung kinabalu tau! Dekat sini ada bukit mesilau yang korang boleh hiking awal pagi kalau nak gaze Kinabalu yang sangat cun!

Tiket Lawatan: Free

lihat juga aktiviti pulau Sapi & Manukan Kota Kinabalu

8.Pekan Nabalu

Selain itu, antara tempat menarik di kundasang adalah sebelum ke Kundasang mesti akan lalu di Pekan Nabalu Assign a question to Point ni. Pemandangan di sini sangatlah cantik,environmentnya penuh dengan kehijauan sejuk je mata memandang ) No wonderlah semua pelancong jadikan ini sebagai tempat wajib untuk mereka datang. Kalau nak berehat atau like gaze lama lama bolehlah duduk di pondok pondok yang disediakan di sana. Korang jangan lepaskan peluang untuk menggunakan carrier photographer di sana untuk ambil gambar backround Gunung Kinabalu.

Tiket Lawatan: Free

9.Poring Scorching Spring

Tak lengkap sekiranya ke Ranau jika tidak mengunjungi Poring Scorching Spring yang merupakan kawasan tadahan air panas semulajadi yang datangnya dari aliran air gunung. Yang bestnya disini banyak aktiviti yang bole dilakukan seperti berendam di kolam-kolam air panas, menaiki camouflage scramble dan juga melawat air terjun.

Tiket Lawatan: RM10

10.Sabah Tea

Bukan sahaja di Cameron Highland, di Sabah juga, ada ladang teh yang tersendiri. Boleh dikatakan destinasi percutian yang santai-santai melihat bagaimana daun tea di proses dan bentuk ladang teh. Antara aktiviti lain yang boleh dilakukan di sini adalah camouflage scramble dengan gaze ladang teh & memakai pakaian tradisi kaum Sabah. Yang menarik nya lagi, disini juga ada cafe yang boleh korang menjamu selera.

Tiket Lawatan: Free

11.Maragang Hill

If korang nak aktiviti yg sedikit mencabar dan ada cheerful ending devour pemandangan matahari terbit dan menikmati suhu yg sejuk, saya cadangkan mendaki bukit Maragang.Boleh dikatakan bukit tertinggi di Malaysia dgn pendakian santai kurang daripada 2 jam. Walaupun berpenat, pemandangan yang kita akan dapat tu memang takkan dilupakan.Rate the sweat!

Tiket Lawatan: RM200/Recordsdata-Max 5 Particular person/Community

Banyak lagi tempat menarik di kundasang yang anda boleh pergi. Senarai ini bukanlah senarai penuh. Snda juga boleh lihat pakej2-pakej lawatan yang kami sediakan di sini.


Rumusan tempat menarik di kundasang:

Sabah, dengan keindahan alam semula jadi yang memukau, menjadi destinasi percutian yang sangat dicari. Di Kundasang, terletak sejumlah tempat menarik yang wajib anda sertakan dalam perjalanan anda. Dalam artikel ringkas ini, kami senaraikan 11 destinasi imperatif yang perlu anda terokai di Kundasang.

  1. Desa Dairy Farm: Pengalaman menyusu lembu dan menikmati yogurt beku sambil menikmati pemandangan indah Gunung Kinabalu.
  2. Kundasang War Memorial: Lawati Tugu Peringatan ini yang menghormati pengorbanan semasa perang dan menawarkan taman-taman yang menarik seperti Australian Garden dan English Rose Garden.
  3. Sosodikon Hill: Pendakian santai ke bukit ini memberikan pemandangan megah Gunung Kinabalu pada hari cerah.
  4. Bombon Kampung Marakau Fish Spa: Nikmati pengalaman unik memberi makan ikan besar di spa ini. Pastikan anda pakai selipar!
  5. Spring Garden: Jelajahi taman yang penuh dengan pelbagai jenis bunga yang berkembang subur berkat iklim sejuk Kundasang.
  6. Ranau Rabbit Farm: Tempat yang sempurna untuk berkeluarga, terutamanya jika anda membawa anak-anak. Lihatlah kelinci comel dan bermain Sky Biking jika berani.
  7. Kampung Mesilau: Dengan pemandangan Gunung Kinabalu, ini adalah tempat terbaik untuk penginapan. Cuba pendakian awal pagi di Bukit Mesilau untuk pemandangan yang luar biasa.
  8. Pekan Nabalu: Singgah di sini untuk pemandangan hijau dan ambil peluang untuk gambar dengan latar belakang Gunung Kinabalu.
  9. Poring Scorching Spring: Tak lengkap tanpa mengunjungi sumber air panas alam semula jadi ini. Berendam di kolam air panas, jelajahi camouflage scramble, dan nikmati air terjun.
  10. Sabah Tea: Terdapat ladang teh yang menarik di sini. Saksikan proses pembuatan teh, nikmati camouflage scramble dengan pemandangan ladang teh, dan cuba pakaian tradisi Sabah.
  11. Maragang Hill: Pendakian ke bukit tertinggi di Malaysia dengan pemandangan matahari terbit yang menakjubkan dan suhu sejuk. Keletihan bernilai!

Dengan pelbagai pilihan ini, anda pasti akan merasai keajaiban alam semula jadi Kundasang. Pastikan untuk merancang lawatan anda dengan teliti dan nikmati pengembaraan di destinasi yang menarik ini di Sabah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *